11 Eylül 2018 Salı

TEPSI TEPSI BOSNAK BÖREKLERI

Malzemeler:
*Her 1 tepsilik hamur için:
- 750 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Açmak için: un + ayçiçek yagi

*Içi ve üzeri için: ayçiçek yagi + eritilmis margarin veya tereyagi

Hazirlanisi:
1) Hamur için unu ve tuzu bir kaba alip üzerine azar azar ilik su ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve 30 dakika dinlendirin
2) Hamuru 3 esit bezeye bölün ve 30 cm çapinda unlanmis tezgahta açin. Üzerine yag gezdirip kenari alin ve diger bezeleri de ayni sekilde yapin
3) Ilk hazirladiginiz bezeyi ellerinizle çekistirip 1 metre çapinda büyüklüge gelene kadar çekistirin
4) Kenar kisimlarina iç harcindan koyup yag gezdirin ve distan içe dogru çekistirerek sarmaya baslayin
5) Orta kismini kesip çember olusturun ve böregi yaglanmis tepsiye alip içten disa dogru dolayip diger bezeleri de ayni sekilde yapin
6) Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve nar gibi kizardiginda firindan alip biraz dinlendirdikten sonra ilik (veya soguk) servis edin

NOT: Böreklere dilediginiz iç harcini koyabilirsiniz. Bizim tercihimiz genelde patates, kiyma-patates veya ispanak oluyor.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder