20 Eylül 2018 Perşembe

SANDVIC ARASI TAVUK KAVURMASI

Malzemeler:
*Fransiz sandviçi için:
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8  gr tuz
- Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

*Tavuk için:
- 500 gr tavuk gögsü
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik, kuru maydanoz

Hazirlanisi:
1) Fransiz sandviçi için bütün malzemeleri bir büyük bir kabin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
2) Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 55’er gramlik bezelere bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
3) Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
5) Tavuk için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin. Üzerine baharatlarini ekleyip tavuklar kizarana kadar pisirin
6) Tamamen sogumus olan sandviçleri tavuk kavurmasiyla doldurun
7) Sandviçleri patates kizartmasi ve salata esliginde servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder