Malzemeler:
*Top köfteler için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 demet maydanoz
- 1 ç.b. galeta unu
- ½ ç.b. su
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- 2 y.k. ayçiçek yagi + 2 dis sarimsak (kizartmak için)
- 500 ml domates suyu
- 1 adet rendelenmis domates
- 200 gr konserve domates
- 2 adet kesme seker
- 1 kase konserve mantar
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Pilav için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin. Pisen pilavi servis öncesi en az yarim saat dinlendirin
2) Köfte için bir kabin içine kiymayi, rendelenmis sogani, incecik kiyilmis maydanozu, galeta ununu, suyu, yumurtayi, tuzu ve karabiberi alip yogurun. Ceviz büyüklügünde top köfteler elde edin
3) Derin bir tavaya 2 y.k. ayçiçek yagini alip üzerine sarimsaklari ve köfteleri ekleyin. Köfteler iyice kizardiktan sonra sos malzemelerini dilediginiz gibi dilimlenmis konserve mantar ile birlikte tavaya alin
4) Sos kaynamaya basladiginda altini kisin ve 15-20 dakika kadar pisirin
5) Soslu top köfteleri yaninda sade bulgur pilavi ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
24 Eylül 2018 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder