Malzemeler:
*Oturtma için
- 3 adet patlican
- 2 adet patates
- Kizartmak için ayçiçek yagi
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- Dilimlenmis domates + biber (üzeri için)
- 2 s.b. sicak su
*Pilav için:
- 2 y.k. sivi yag
- 1 y.k. margarin
- ½ kupa bulgur
- 1 kupa arpa sehriye
- 3 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Oturtma için patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
3) Tencereye önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav için bir tavaya yaglari alip üzerine bulguru ve arpa sehriyeleri ilave edin ve biraz kavurun. Sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pismeye birakin
5) Bulgur ve sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip demlendirin
6) Hazir olan yemekleri biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
12 Eylül 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder