18 Eylül 2018 Salı

TAVUK FILETO + KARNABAHAR GRATIN + BEZELYELI PIRINC PILAVI

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 adet tavuk fileto (gögüsten)
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber

*Karnabahar için:
- 1 adet karnabahar
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 2 s.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- Rendelenmis kasar peyniri

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 ç.b. konserve bezelye
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tavuk fileto için tavuklari diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin. Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin. Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin
2) Karnabahar gratin için karnabahari çiçeklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayip süzün ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
3) Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynatin. Hazir olan sosu karnabaharlarin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin, önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
4) Bezelyeli pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
5) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu ve konserve bezelyeleri ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
6) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder