Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 2 adet havuc
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 2 adet havuc
- 1 adet kabak
- 3 adet carliston biberi
Köri sosu için:
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 200 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
- 200 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler halinde dograyip yagda soteleyin
1. Tavuklari iri küpler halinde dograyip yagda soteleyin
2.Üzerine ince dogranmis sebzeleri katip hafif diri kalacak sekilde pisirin ve kenari alin
3. Köri sosu için unu ve baharatlari bir sos tenceresinde yagda kavurun
4. Baharat kokusu ciktiktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Kalinlasan sosu sebzeli tavuklarin üzerine ekleyip karistirin
6. Tekrar atese alip 5 dakika daha pisirdiktan sonra firinda pisirilmis sicak elma dilim patateslerle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder