Malzemeler:
- 3 L taze süt
- 3 yemek kasigi yogurt
- 3 L taze süt
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 tatli kasigi toz seker veya bal
Hazirlanisi:
1. Yogurt yapimina önce sütü kaynatmakla baslayin ve yaklasik 10 dakika kaynatin
2. Süt kaynadiktan sonra 45-50°C dereceye kadar ıilinmaya birakin
3. Isisi serçe parmaginizi içinde yaklasik 20 saniye tutacak sekile geldiginde, içine yogurdu ve sekeri koyup karistirmaya baslayin
4. Birkaç kez kasigi içinde çevirdikten sonra kavanozlara bölüstürüp 50°C derecelik önceden isitilmis firinda önce 5 dakika daha sonra firini kapatip 4-6 saat icinde mayalanmaya birakin
5. Firindaki mayalama islemi bittikten sonra firindan alip kavanoz kapaklarini kapatin ve buzdolabinda en az 5-6 saat dinlendirin ve daha sonra tüketin
1. Yogurt yapimina önce sütü kaynatmakla baslayin ve yaklasik 10 dakika kaynatin
2. Süt kaynadiktan sonra 45-50°C dereceye kadar ıilinmaya birakin
3. Isisi serçe parmaginizi içinde yaklasik 20 saniye tutacak sekile geldiginde, içine yogurdu ve sekeri koyup karistirmaya baslayin
4. Birkaç kez kasigi içinde çevirdikten sonra kavanozlara bölüstürüp 50°C derecelik önceden isitilmis firinda önce 5 dakika daha sonra firini kapatip 4-6 saat icinde mayalanmaya birakin
5. Firindaki mayalama islemi bittikten sonra firindan alip kavanoz kapaklarini kapatin ve buzdolabinda en az 5-6 saat dinlendirin ve daha sonra tüketin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder