1 Kasım 2023 Çarşamba

JALAPENO BIBER TURSUSU



Malzemeler:
- 1 kg Jalapeno biberi
- 4-5 dis sarimsak
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Halka dogranmis Jalapeno biberlerini ve sarimsaklari bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, iştah açıcı görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkür ederiz, sizi burda görmek cok güzel :)

    YanıtlaSil