Malzemeler:
- 8 adet kapya biberi
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 8 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 limonun suyu
- ½ su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
- 8 adet kapya biberi
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 8 yemek kasigi pirinç
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 limonun suyu
- ½ su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tepsiye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tepsiye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 220°C derecelik firinda önce üzeri örtülü daha sonra acip pisirin
7. Üzeri kizaran dolmalari sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder