Malzemeler:
Bamya yemegi icin:
Bamya yemegi icin:
- 500 gr bamya
- 1 adet sogan
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 3 adet domates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
- 3 adet domates
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Sicak su
- Tuz, karabiber
Havuclu pirasali basmati pilavi icin:
- 1 kupa basmati pirinçi
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 dal pirasa
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bamya yemegi icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesi, patatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra sicak suyu ekleyin ve kisik ateste pismeye birakin
1. Bamya yemegi icin yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine dogranmis domatesi, patatesi, temizlenip limonlu suda bekletilmis bamyalari ve salçayi ilave edip sotelemeye devam edin
3. Yemegi baharatlarla tatlandirdiktan sonra sicak suyu ekleyin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav için yaglari ve ince dogranmis pirasayi ve rendelenmis havucu bir tencereye alip soteleyin
5. Üzerine yikanmis pirincleri tencereye alip kavurmaya devam edin
6. Sicak suyunu ilave edip tuzunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
7. Pisen yemekleri sicak veya ilik servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder