Malzemeler:
- 2 adet tavuk gögüsü
- 1 kupa pirinç
- 3 kupa sicak tavuk suyu
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet tavuk gögüsü
- 1 kupa pirinç
- 3 kupa sicak tavuk suyu
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Yaglari firin tepsisine veya isiya dayanakli bir cam kaba alip yikanmis pirinçleri ilave edip ocakta 2-3 dakika kavurun
2 Üzerine sicak tavuk suyunu ekleyip karabiber ve tuz ile tatlandirin
3. Ayri bir tavada karabiber ve tuz ile tatlandirilmis tavuk parçalarini yüksek ateste mühürleyin ve suyunu hafif çekmis olan pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
4. Pirinçler tamamen suyunu çektiginde ve butlar kizardiginda büryani firindan çikarip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin
1. Yaglari firin tepsisine veya isiya dayanakli bir cam kaba alip yikanmis pirinçleri ilave edip ocakta 2-3 dakika kavurun
2 Üzerine sicak tavuk suyunu ekleyip karabiber ve tuz ile tatlandirin
3. Ayri bir tavada karabiber ve tuz ile tatlandirilmis tavuk parçalarini yüksek ateste mühürleyin ve suyunu hafif çekmis olan pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
4. Pirinçler tamamen suyunu çektiginde ve butlar kizardiginda büryani firindan çikarip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder