Malzemeler:
- 1 kg deveci armutu
- 1 kg toz seker
- 1 kg deveci armutu
- 1 kg toz seker
- 1 tatli kasigi tarcin
- Yarim limonun suyu
- Yarim limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Armutlari yikayip temizleyin ve dilediginiz büyüklükte dograyip cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Armutlar bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip tarcini karistirin ve kavanozlara bölüstürüp agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
1. Armutlari yikayip temizleyin ve dilediginiz büyüklükte dograyip cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Armutlar bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip tarcini karistirin ve kavanozlara bölüstürüp agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder