21 Eylül 2015 Pazartesi

DOLDURULMUS BIBER TURSUSU (5 litrelik kavanoz/bidon)

Malzemeler:
- Yaklasik 1-1,5 kg dolmalik kirmizi biber
- 5-6 dis sarimsak
- Maydanoz
- Dereotu
- 10-12 dal kereviz (yapraklari ile birlikte)
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker

- 1 avuç nohut
- Maydanoz
- Dereotu
- Kereviz yapraklari
- 2-3 dis sarimsak

Hazirlanisi:
1) Biberlerin içini temizleyin
2) Lahanayi, sarimsaklari, maydanozu ve kerevizi incecik kiyip biberlerin içlerini doldurun
3) Kavanozun/bidonun dibine nohut, maydanoz, dereotu ve kereviz yapraklari koyun
4) Doldurulmus biberleri kavanoza/bidona dizin ve üzerine ayri bir kabin içinde karistirdiginiz sirkeli, tuzlu, sekerli suyu ilave edin
5) Son olarak üzerine tekrar biraz maydanoz, dereotu ve kereviz yapraklari ekleyip üzerine agirlik yerlestirip kapagini iyice kapatin
6) Tursuyu ortalama 1 ay kadar karanlik ve serin bir yerde muhafaza edip sonra tüketebilirsiniz

NOT: Suyu önceden kaynatip soguttuktan sonra kullanin.

NOT: Lahanalari kiydiktan sonra sirkeli tuzlu suyun içinde 30 dakika kadar betletirseniz lahanalar biraz yumusar ve biberlerin doldurulmasi daha kolay olur.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder