19 Eylül 2015 Cumartesi

CIKOLATALI YUMUSAK KEK

Malzemeler:
*Sivi malzemeler:
- ½ s.b. kakao
- 2 t.k. granül kahve
- ¼ s.b. toz seker
- ¼ s.b. süt
- ½ s.b. sicak su
- ½ t.k. tuz

*Kuru malzemeler:
- 1 s.b. un
- 1 t.k. kabartma tozu

*Diger malzemeler:
- 125 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 s.b. toz seker
- 1 t.k. vanilya sekeri
- 2 adet büyük boy yumurta

Hazirlanis:
1) Bir kabin içine süt hariç bütün sivi malzemeleri alip karistirin ve sogumaya birakin. Ilinan harca sütü de ilave edip bir kenara alin
2) Ayri bir kabin içine kuru malzemeleri eleyin ve kenarida bekletin
3) Tereyagini, toz sekeri ve vanilyayi bir kaba alip krema haline gelene kadar çirpin. Daha sonra üzerine teker teker yumurtalari ekleyip çirpmaya devam edin
4) Sivi malzemelerin yarisini ve kuru malzemelerin yarisini yumurta karisimina ekleyip çirpmaya devam edin
5) Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra homojen bir hamur elde edin ve önceden yaglanmis bir kek kalibina dökün
6) Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40-50 dakika kadar pisirin
7) Tamamen soguduktan sonra kaliptan çikarin ve servis edin

NOT: Keki beyaz çikolata ve nane yapraklariyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder