13 Eylül 2015 Pazar

DOMATESLI KIYILMIS LAHANA TURSUSU

Malzemeler:
- ½ adet lahana
- 8-10 adet yesil domates
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam kereviz yapragi
- 4-5 adet aci chili biberi
- 5-6 dis sarimsak
- 1 avuç nohut
- 9 s.b. su
- 4 s.b. sirke
- 8-10 y.k. tuz (silme)
- 10 y.k. toz seker

Hazirlanisi:
1) Lahanayi, dereotunu, maydanozu, kereviz yapraklarini, chili biberleri ve sarimsaklari ince kiyip harmanlayin
2) Yesil domatesleri bir kaç yerinden igneyle delin
3) Kavanozun dibine nohutlari atin ve üzerine lahananin bir bölümünü yerlestirin
4) Domatesleri dizin ve kalan lahanali karisimla kavanozu tamamen doldurun
5) Üzerine sirkeli, tuzlu, sekerli suyu dökün ve bir agirlikla bastirip kavanozu kapatin
6) 1 ay serin ve karanlik yerde beklettikten sonra tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder