Malzemeler:
- ½ adet lahana
- 8-10 adet yesil domates
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam kereviz yapragi
- 4-5 adet aci chili biberi
- 5-6 dis sarimsak
- 1 avuç nohut
- 9 s.b. su
- 4 s.b. sirke
- 8-10 y.k. tuz (silme)
- 10 y.k. toz seker
Hazirlanisi:
1) Lahanayi, dereotunu, maydanozu, kereviz yapraklarini, chili biberleri ve sarimsaklari ince kiyip harmanlayin
2) Yesil domatesleri bir kaç yerinden igneyle delin
3) Kavanozun dibine nohutlari atin ve üzerine lahananin bir bölümünü yerlestirin
4) Domatesleri dizin ve kalan lahanali karisimla kavanozu tamamen doldurun
5) Üzerine sirkeli, tuzlu, sekerli suyu dökün ve bir agirlikla bastirip kavanozu kapatin
6) 1 ay serin ve karanlik yerde beklettikten sonra tüketebilirsiniz
Afiyet olsun :)
13 Eylül 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder