Malzemeler:
- 750 gr taze fasülye (veya taze börülce)
- 4 dis sarimsak
- 1 ç.b. elma sirkesi
- 1 y.k. toz seker (tepeleme)
- 3 y.k. tuz
- 1 L su
Hazirlanisi:
1) Fasülyeleri ayiklayin ve 2 dakika haslayin
2) Rengi dönen fasülyeleri süzüp buzlu suya alin
3) Soyulmus sarimsaklarin 2 tanesini kavanozun dibine yerlestirin ve üzerine fasülyeleri dizin (arada hiç bosluk birakmamaya özen gösterin!)
4) Geriye kalan 2 dis sarimsagi fasülyelerin üzerine koyun
5) Bir kabin içinde tuzu, sekeri, sirkeyi ve suyu karistirip fasülyelerin üzerine dökün
6) Agzini iyice kapatin ve yaklasik 10 gün serin ve karanlik bir yerde muhafaza edin
Afiyet olsun :)
15 Eylül 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder