- 500 gr salamura yaprak
*Iç harci için:
- 1 adet rendelenmis sogan
- 300 gr dana kiyma
- 2 s.b. ince bulgur
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet rendelenmis domates
- 1 t.k. pulbiber
- 1 y.k. domates salçasi
*Sosu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Yapraklari yikayip süzün
2) Iç harci için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurarak karistirin
3) Yapraklari sarip tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
4) Sosu için bütün malzemeleri küçük bir tencereye alip kaynatin ve tabakla üzeri örtülmüs sarmalarin üzerine döküp kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder