21 Eylül 2015 Pazartesi

KARISIK TURSU (5 litrelik kavanoz/bidon)

Malzemeler:
- 1 kg tursuluk salatalik
- ½ adet orta boy lahana
- 1 kg yesil domates
- 2 adet kirmizi dolmalik biber veya kapya biberi
- 1 bas sarimsak
- 250 gr aci süs biber
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- Dereotu
- Maydanoz
- Kereviz yapraklari
- 1 avuç nohut
- 1 adet dilimlenmis limon (biz misket limonu kullandik)

Hazirlanisi:
1) Kavanozun/bidonun dibine nohutu, dereotunu, maydanozu, kereviz yapraklarini ve 3-4 dis sarimsagi koyun
2) Bütün sebzeleri dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin
3) Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin
4) Üzerine tekrar bir tutam dereotu, maydanoz, kereviz yapraklari ve 2-3 dis sarimsak ekleyin
5) Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin
6) Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz

NOT: Tursunuza dilediginiz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

NOT: Misket limonu abartmadan kullanin aksi taktirde tursunuza acimsi bir tat verecektir!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder