13 Eylül 2015 Pazar

ANNEMIZIN KAYMAKLI BIBER TURSUSU (soka tursusu da denir, Balkan mutfagina ait bir lezzettir)

Malzemeler:
- 220 gr kapya biberi
- 400 gr krem peynir (labne peyniri de olabilir)
- 250 gr mascarpone peyniri
- 300 ml krema
- Tuz
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar dinlenmeye birakin. Istege göre fazla tuzunu yikayin
2) Krem peyniri, mascarponeyi, kremayi ve tuzu bir kaba alip karistirin
3) Biberlerin için peynirli harçla doldurun ve kavanozlara önce kalan kremadan, sonra doldurulmus biberlerden kat kat dizin
4) En üst katina kalan kremadan her yerine gelecek sekilde dökün
5) Son olarak hava almasini önlemek için sivi yag gezdirin ve kavanozlari iyice kapatin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder