14 Eylül 2015 Pazartesi

EPI EKMEGI

Malzemeler:
- 500 gr tam bugday unu
- 325 ml ilik su
- 28 gr yas maya
- 10 gr tuz

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kaba alip yaklasik 15 dakika kadar yogurun
2) Hamuru ilik bir kabin içine alip üzeri örtülü sekilde yaklasik 1,5 saat kadar oda isisinda dinlenmeye birakin
3) Mayalanan hamuru alip fazla gazini çikarmak için tekrar yogurun ve 3 adet esit bezeye bölüp yuvarlayin ve 30 dakika kadar daha mayalandirin
4) Ikinci kez mayalanan bezeleri ince uzun silindir haline getirip makasla 10-15 cm araliklarla hamurun 2/3 kismini kesin
5) Kesilmis kismi alip diger tarafa dogru katlayin ve yagli kagit ile kaplanmis tepsiye alip tekrar üzeri örtülü bir sekilde 1,5 saat mayalandirin
6) Ekmekler mayalandiginda firinin tabanina 1 kase su koyun ve ekmekleri önceden isitilmis 230 derecelik firinda 20 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder