Malzemeler:
• 200 gr tereyağı
• 220 gr un
• 1 litre süt
• 1 t.k. muskat cevizi
• 40 gr agar-agar ( = bitkisel jelatin)
• 120 gr gruyère peyniri
• 120 gr emmenthal peyniri
• 120 gr parmesan peyniri
• 4 adet yumurta sarısı
• 160 ml krema
• Karabiber
• Tuz
• 1 kase un
• 5 adet yumurta
• 1 kase galeta unu
• Kızartmak için sıvı yağ
Hazirlanisi:
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sütü katıp çırpmaya bașlayın. Karabiber, tuz ve muskat cevizi ekledikten sonra agar-agarıda katıp güzelce çırpın. Sosun üzeri göz göz olduktan sonra ateșten alın ve içine peynirleri ilave edin. Peynirler eridikten sonra yumurta sarılarını ve kremayı ekleyin. Her șeyi iyice karıștırdıktan sonra yağlı kağıtla kaplı büyük bir tepsiye dökün ve üzerini streç folyo ile örtüp bir gece buzdolabında bekletin. Bir gece dinlendirdikten sonra hafif unlanmıș tezgahın üzerine alın ve yaklașık 30 parçaya bölün. Parçaları önce una daha sonra çırpılmıș yumurtaya ve en son galeta ununa batırıp kızartın.
Afiyet olsun :)
15 Eylül 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder