Malzemeler:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3-4 adet havuç
- 1 adet limonun suyu
- 1-1,5 L tavuk suyu veya sicak su
- 1 ç.b. harf sehriye (arpa veya tel sehriye de olabilir)
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber
- 1 t.k. kuru maydanoz
Hazirlanisi:
1) Havuçlari robottan geçirin ve tencereye alip yagda soteleyin
2) Üzerine unu ekleyip sotelemeye devam edin
3) Tavuk suyunu (veya sicak suyu) ve limon suyunu ilave edip havuçlar diriligini kaybedene kadar kaynatin
4) Sehriyeleri, sebze çesnisini, karabiberi ve maydanozu katip 5-7 dakika kadar daha kaynatin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
13 Ocak 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder