13 Ocak 2016 Çarşamba

LIMONLU HAVUC CORBASI

 Malzemeler:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3-4 adet havuç
- 1 adet limonun suyu
- 1-1,5 L tavuk suyu veya sicak su
- 1 ç.b. harf sehriye (arpa veya tel sehriye de olabilir)
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber
- 1 t.k. kuru maydanoz

Hazirlanisi:
1) Havuçlari robottan geçirin ve tencereye alip yagda soteleyin
2) Üzerine unu ekleyip sotelemeye devam edin
3) Tavuk suyunu (veya sicak suyu) ve limon suyunu ilave edip havuçlar diriligini kaybedene kadar kaynatin
4) Sehriyeleri, sebze çesnisini, karabiberi ve maydanozu katip 5-7 dakika kadar daha kaynatin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder