Malzemeler:
- 500 gr kepekli un
- 330 ml ilik süt
- 1 paket kuru maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 ç.k. tuz
*Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Susam
Hazirlanisi:
Unu, kuru mayayı, șekeri ve tuzu bir kabın içine alıp harmanlayın. Ilık sütü yavașça unun üzerine ekleyin ve yoğurmaya bașlayın. Yumușak bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika daha tezgahın üzerinde yoğurun. Hamuru tekrar kaba alın ve üzerini örtüp oda sıcaklığında 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra tekrar biraz yoğurun ve șekillendirip yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye alın. Bu șekilde tekrar 40 dakika mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sürüp susamla süsleyin ve önceden ısıtılmıș 200 derecelik fırına verin. Ekmeğiniz piștiğinde üzerini bir bezle örtün ve soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
17 Ocak 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder