Malzemeler:
*Kizartma için:
- 2 adet patlican
- 1 kg patates
*Et sote için:
- 500 gr dana eti (kusbasi)
- 10 adet arpacik sogan
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biberi ( = kirmizi biber)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 t.k. hardal
- Tuz
- Karabiber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Bir tutam taze nane
- Bir tutam taze maydanoz
- 2 s.b. su
Hazirlanisi:
Et için önce kusbasi dana etini, ardindan sirayla sebzeleri ayçiçek yaginda soteleyin. Salçayi, dogranmis domatesleri ve baharatlari ekleyip soteleme islemine devam edin. Suyunu ilave edip etler iyice pisene kadar kisik ateste pisirin.
Patlicanlari ve patatesleri jülyen usulü ( = kibrit çöpü seklinde) dograyin. Tüm sebzeleri yagda kizartip kagit havluyla kaplanmis bir tabaga alin.
Servis tabaginiza kizarmis sebzeleri dizin ve ortasina et soteyi ekleyin. Yanina sarimsakli yogurt yapmayi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
13 Ocak 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder