20 Ocak 2016 Çarşamba

ICLI KÖFTE (kizartma)

Malzemeler:
- 2 s.b. ince bulgur ( = köftelik bulgur)
- Üzerini geçecek kadar sicak su
- 3 y.k. un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- Istege göre içine 100 gr orta yagli (dana) kiyma >> daha kolay yapismasini saglayacaktir!

*Iç harci için:
- 500 gr yagsiz (dana) kiyma
- 3 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- ½ s.b. kirilmis ceviz
- ½ ç.b. kus üzümü
- ½ ç.b. yesil fistik
- 1 ç.k. tarçin
- 1 ç.k. yenibahar
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (istege göre)

*Kizartmak için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Bulguru yogurma kabina alip üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve agzini kapatip yarim saat bekletin
2) Iç harci için kiymayi ve minik küpler halinde dogranmis soganlari yagda soteleyin. Üzerine cevizi, kus üzümünü ve fistigi ilave edin. Baharatlarla tatlandirip kiyma ve soganlar pistikten sonra altini kapatip sogumasi için kenara alin
3) Yumusayan bulgurun içine unu, salçayi, kiymayi, yumurtayi ve baharatlari ilave edip iyice yogurun
4) Özlesen ve sekillenmeye hazir olan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar alip parmaklarinizla içli köfteleri oyun
5) Içli köfteleri sogumus olan iç harciyla doldurun ve kapatin
6) Tüm köfteleri bu sekilde hazirladiktan sonra kizgin yagda kizartip sicak veya ilik servis edin

NOT: Fazla gelen içli köfteleri saklama posetlerine koyup derin donduruca saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder