Malzemeler:
- 2 yaprak baklava yufkasi
- 12 adet karides
- 1 y.k. kiyilmis taze kisnis
- Karabiber
- Tuz
- ½ ç.k. kirmizi toz biber
- Kekik (çok az)
- Istege göre çok az sarimsak tozu
*Üzeri için: zeytinyagi ve susam
*Salsa için:
- ½ adet kirmizi chili biberi (aci!)
- ½ adet kirmizi paprika
- 1 adet salatalik
- 1 y.k. elma sirkesi
- 1 y.k. toz seker
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
Karidesleri temizleyip bir kabin içine alin. Üzerine baharatlari ilave edip harmanlayin.
Baklava yufkalarini 5 cm kalinliginda ve 30 cm uzunlugunda seritler halinde kesin. Uçlarina birer adet bahartlandirilmis karides koyup muska seklinde sarin ve zeytinyagi ile muskayi yapistirip önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin. Bütün karidesleri bu sekilde sardiktan sonra muskalarin üzerlerine çok az miktarda zeytinyagi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 12-15 dakika pisirin.
Karidesli muskalar piserken salsayi hazirlayin. Salsa için bütün sebzeleri minicik küpler halinde dograyin. Sirkeyi, sekeri, zeytinyagini, tuzu ve karabiberi de ilave edip hepsini harmayin.
Pisen muskalari salsa esliginde sicak servis edin.
NOT: Bu miktar dört kisiliktir!
Afiyet olsun :)
19 Ocak 2016 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder