5 Ocak 2016 Salı

SPECULAAS (tarçinli, esmer Belçika bisküvisi)

Malzemeler:
- 35 gr tereyagi (oda isisinda)
- 65 gr esmer seker
- 25 gr toz seker
- ½ adet yumurta
- 1 y.k. süt
- 115 gr un
- 1,25 gr sodyum bikarbonat (Ingiliz karbonati da denir)
- 2 gr tarçin

Hazirlanisi:
Tereyagini bir çatal yardimiyla ezin. Üzerine sekerleri, yarim yumurtayi ve sütü ilave edip karistirin. Son olarak kalan tüm malzemeleri de ekleyip sulu bir kurabiye hamuru elde edin.

Hamuru streç filme sarip en az 24 saat buzdolabinda dinlendirin.

Dinlenmis olan hamuru unlu tezgahta bir merdane yardimiyla açin ve kurabiye kaliplariyla sekiller çikarip önceden yagli kagitla kaplamis oldugunuz firin tepsinize dizin. Bisküvileri önceden isitilmis 180 derecelik firinda 8-10 dakika kadar pisirin. Bisküviler soguduktan sonra servis edin.

NOT: Bu tarif 18-20 adet bisküvi içindir!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder