Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kg patates
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. vegeta ( = tuzlu sebze çesnisi)
- 1 ç.k. kimyon
- Karabiber
- Sicak su
- 6 adet kurutulmus Arnavut biberi (aci!)
Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani yagda pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine salçayi ve ay seklinde dogranmis patatesleri ekleyin
3) Baharatlarla tatlandirip üzerini geçecek kadar sicak suyunu ilave edin
4) Bir kaç parçaya bölünmüs kuru biberleri de katip yemegi kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
11 Ocak 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder