27 Ocak 2016 Çarşamba

KIS TURSUSU (5 litrelik kavanoz/bidon)

Malzemeler:
- 1 kg Brüksel lahanasi
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 1 kg brokoli
- 1 kg havuç
- 1 bas sarimsak
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- Dereotu
- Maydanoz
- Kereviz yapraklari
- 1 avuç nohut

Hazirlanisi:
1) Kavanozun/bidonun dibine nohutu, dereotunu, maydanozu, kereviz yapraklarini ve 3-4 dis sarimsagi koyun
2) Bütün sebzeleri dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin
3) Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin
4) Üzerine tekrar bir tutam dereotu, maydanoz, kereviz yapraklari ve 2-3 dis sarimsak ekleyin
5) Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin
6) Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz

NOT: Tursunuza dilediginiz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder