Malzemeler:
*Burger ekmegi için:
- 1 paket instant maya (kuru maya)
- 1 su bardagi sicak su
- 1 adet büyük boy yumurta
- 3 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi toz seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 3,5 su bardagi un
- 1 adet yumurta
*Köfte için:
- 500 gr orta yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- Bir tutam taze maydanoz
- 1 ç.k. kimyon
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
*Diger malzemeler:
- Cheddar peyniri
- Marul
- Domates
- Sogan
- Salatalik
- Mayonez
- Ketçap
Hazirlanisi:
Unu, kuru mayayi, tereyagini, yumurtayi, sekeri ve tuzu bir kabin içine alip harmanlayin. Sicak suyu yavasça unun üzerine ekleyin ve yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika daha unlamis oldugunuz tezgahin üzerinde yogurun. Hamuru tekrar kaba alin ve üzerini örtüp oda sicakliginda mayalanmaya birakin. Hamur 45-60 dakika mayalandiktan sonra, tezgahiniza biraz un serpip tekrar yogurun ve 10 esit bezeye bölüp sekillendirin. Toplari yagli kagitla kaplanmis tepsinize alin. Bu sekilde tekrar 30-45 dakika mayalandirdiktan sonra üzerine sütle birlikte çirpmis oldugunuz yumurtayi sürün ve önceden isitilmis 190 derecelik firina verin. Ekmekleriniz bu isida yaklasik 15-17 dakika içerisinde pisecektir.
Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 20 dakika kadar buzdolabinda dinlendirin. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin.
Sogumus olan burger ekmeklerini ortadan kesip hazirlayin ve cheeseburgerlerinizi servis edin.
Afiyet olsun :)
15 Ocak 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder