27 Ocak 2016 Çarşamba

KAYMAKLI BIBER TURSUSU (annemizin tarifi)

Malzemeler:
- 5 kg (tam yagli) labne peyniri
- 4,5 y.k. tuz
- 1 L krema
- 800 gr böreklik beyaz peynir (yagli)
- 50-60 adet küçük sari biber
- 6 adet aci biber
- Üzeri için ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar serin biryerde bekletin. 12 saat sonra biberlerin fazla tuzunu yikayin
2) Peynirleri, kremanin yarisini ve tuzu bir kaba alip karistirin
3) Biberlerin içini doldurun ve kavanoza önce kalan harçtan, sonra doldurulmus biberlerden kat kat dizin
4) Ara katlarina krema eklemeyi unutmayin
5) En üst katina da ayni islemi uyguladiktan sonra son olarak hava almasin diye ayçiçek yagi gezdirip kavanozun kapagini iyice kapatin

NOT: Tursuyu mutlaka buzdolabinda muhafaza edin. 10 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder