Malzemeler:
- 5 kg (tam yagli) labne peyniri
- 4,5 y.k. tuz
- 1 L krema
- 800 gr böreklik beyaz peynir (yagli)
- 50-60 adet küçük sari biber
- 6 adet aci biber
- Üzeri için ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar serin biryerde bekletin. 12 saat sonra biberlerin fazla tuzunu yikayin
2) Peynirleri, kremanin yarisini ve tuzu bir kaba alip karistirin
3) Biberlerin içini doldurun ve kavanoza önce kalan harçtan, sonra doldurulmus biberlerden kat kat dizin
4) Ara katlarina krema eklemeyi unutmayin
5) En üst katina da ayni islemi uyguladiktan sonra son olarak hava almasin diye ayçiçek yagi gezdirip kavanozun kapagini iyice kapatin
NOT: Tursuyu mutlaka buzdolabinda muhafaza edin. 10 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
27 Ocak 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder