5 Mayıs 2021 Çarşamba

IRLANDA USULÜ KARBONATLI EKMEK


Malzemeler:

- 450 gr un ( + tezgahi unlamak için bir miktar)
- 1 t.k. tuz
- 1 t.k. karbonat
- 400 ml süt + 1 y.k. elma sirkesi 

Hazirlanisi:
1) Firini 220 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Sütü elma sirkesiyle bir kabin içinde karistirip birkaç dakika kadar bekletin
3) Büyük bir kaba unu, tuzu, karbonati ve sirkeli sütü alip karistirin ve yogurmaya baslayin
4) Yapiskan hamuru unlanmis tezgaha alip yumusak fakat ele çok fazla yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
5) Hazir olan ekmege yuvarlak sekil verip pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine yerlestirin
6) Ekmegin üzerine keskin bir biçakla çizik atin ve önceden isitilmis firina verip 25-30 dakika pisirin
7) Pisen ekmegi sogutmak için firin teline alip oda isisinda tamamen soguduktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder