Malzemeler:
*Köfte için:
- 2 s.b. ince bulgur
- 1-1,5 s.b. sicak su
- 1 s.b. un
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber, pul biber
*Haslamak için: su + tuz
*Sosu için:
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber
- 1 ç.b. sicak su
*Servis için: yogurt
Hazirlanisi:
1) Bulguru bir kaba alip sicak suyunu ilave edin ve üzerini örtüp en az 20 dakika kadar bekletin
2) Köfte için kalan malzemeleri bulgura ekleyip güzelce yogurun
3) Hamurdan minik parçalar koparip yuvarlayin ve sekillendirdikten sonra bir tepsiye dizin
4) Köfteleri hafif tuzlu suda yaklasik 4-5 dakika kadar pisirip süzerek bir tepsiye alin
5) Ayri bir tavada sosu için incecik kiyilmis sogani yagda soteleyin
6) Üzerine ezilmis sarimsagi, salçalari, tuzu ve karabiberi ekleyip bir miktar daha soteledikten sonra 1 ç.b. sicak su ilave edin 2 dakika kadar kaynatin ve atesten alin
7) Köfteleri sosa ekleyip karistirin, servis tabagina bir miktar yogurt koyup üzerine soslu fellah köftelerini koyun ve sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder