9 Mayıs 2021 Pazar

MERCIMEKLI BULGUR PILAVI


Malzemeler:

- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 S.B. haslanmis yesil mercimek
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2) Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3) Son olarak üzerini sicak suyunu, haslanmis yesil mercimekleri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5) En az yarim saat demlenen mercimekli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder