17 Mayıs 2021 Pazartesi

FISTIKLI HURMALI ÖRGÜ EKMEK


Malzemeler:

- 350 gr un
- 1 t.k. tuz
- 20 gr yas maya
- 100 gr hurma (kabuksuz)
- 40 gr Antep fistigi (kabuksuz)
- 200 ml ilik su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. bal

Hazirlanisi:
1) Minik küpler halinde kesilmis hurmalar ve Antep fistigi hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar (en az 10 dakika) yogurun
2) Hamuru yuvarlayip yaglanmis baska bir kabin içine alip üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamuru tezgaha alip fazla gazini alin, hurmalari ve fistiklari ekleyip çok az yogurun
4) Ekmek hamurunu 3 esit bezeye bölüp örebilmek için her bir bezeyi yaklasik 40 cm uzunlugundaki sosis haline getirin 
5) Ekmegi örüp pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsine alin, üzerini bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 230 derecelik firina verip 20-25 dakika kadar pisirin
7) Ekmeginizin pisip pismedigini anlamak için altina vurun, eger 'tok tok' diye ses geliyorsa ekmek pismis demektir
8) Pisen ekmegi firin teline alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi kesip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder