12 Mayıs 2021 Çarşamba

BBQ SOSLU ET + BASMATI PIRINCLI PILAV (4 kisilik)


Malzemeler:

*Et için:
- 500 gr jülyen kesim dana eti
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kirmizi California biberi 
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 1/2 ç.b. bbq sosu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kekik

*Pilav için:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Jülyen seklinde dogranmis dana etini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2) Suyunu tamamen çeken et hala sert ise bir miktar sicak su ilave edip kisik ateste tamamen pisene kadar pisirmeye devam edin
3) Sebzeleri iri jülyen seklinde kesip sirasiyla yagda al dente olacak sekilde pisirin ve kenara alin
4) Pisen eti sebzelerle birlikte büyük bir tavaya alin, üzerine bbq sos, 1/2 ç.b. sicak su, tuz, karabiber ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
5) Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra bbq soslu etin altini kapatin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
6) Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
7) Sicak suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
8) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder