Malzemeler:
*Köfte için:
- 600 gr orta yagli dana kiyma
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. sarimsak tozu
- 1 t.k. sogan tozu
- Tuz, karabiber
*Karamelize sogan için:
- 2 adet büyük boy sogan
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. toz seker
- Tuz
*Diger malzemeler:
- Burger ekmegi
- Cheddar peyniri
- Marul, domates, kornison tursu
- Sos
Hazirlanisi:
1) Karamelize sogan için yarim ay seklinde dilimlenmis soganlari kizgin yaga atip soteleyin
2) Üzerine toz sekeri ve tuzu ekleyip soganlar iyice karamelize olana kadar sotelemeye devam edin
3) Köfte için bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzelce yogurun ve kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
4) Köfteleri sekillendirip yagsiz tavada veya mangalda pisirin
NOT: Burger ekmegi yapimi için tarifi blogumuzun arama bölümünden 'BURBER BUNS' olarak aratip detaylara ulasabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder