*Içi için:
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 dis sarimsak
- 3 s.b. ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 y.k. domates salçasi
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuzlu sebze çesnisi veya tuz
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
- Sicak su
*Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu veya nar eksisi
Hazirlanisi:
1) Harci için sogani ve domatesi rendeleyin bir kaba alin
2) Taze baharatlari incecik kiyin, sarimsagi ezip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3) Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
4) Yapraklari bu harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
5) Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin, sarmalara ekleyin ve kisik ateste kaynamaya birakin
6) Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder