11 Mayıs 2021 Salı

MANTI


Malzemeler:

*Hamur için:
- 3 s.b. un
- 1 s.b. ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz

*Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber

*Pisirmek için: su + tuz

*Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, kuru nane

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir! Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
2) Iç harci için sogani bir kabin içine rendeleyin, kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
3) Hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
4) Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parçaciklar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
5) Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
6) Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
7) Ayri bir tavada da ayçiçek yagini isitip kirmizi toz biberi ekleyin ve karistirin
8) Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün
9) Son olarak üzerine bir miktar biberli yag gezdirip kuru nane serpin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder