Malzemeler:
- 60 gr bitter çikolata
- 60 gr sütlü çikolata
- 3 yumurta
- 2 y.k. un
- 2 y.k. pudra sekeri
- 125 gr tereyagi
Hazirlanisi:
1) Cikolatalari parçalara bölüp tereyagiyla birlikte bir kabak alip benmari usulü eritin
2) Yumurtalari pudra sekeriyle birlikte bir kaba alip krema kivamina gelinceye kadar çirpin, üzerine unu ilave edin
3) Hazir olan unlu yumurta karisimini benmari usulü eritilmis çikolatalara yavas yavas ekleyip bir spatula yardimiyla karistirin
4) Bu harci pisirmeden önce en az 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
5) Dinlen harci yaglanip unlanmis güveç kaselerine bölüstürün ve önceden isitilmis 200-220 derecelik firina verip yaklasik 15 dakika, üzerleri kabuk tutana kadar pisirin
6) Pisen lava cake'leri mutlaka sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder