12 Mayıs 2021 Çarşamba

PEYNIRLI BÖREK


Malzemeler:

- 5 adet yufka
- 750 gr süzme peynir
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. süt
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1) Sos için yagi, sütü, baharatlari ve yumurtalari bir kabin içine alip çirparak karistirin
2) Firin tepsinizi yaglayin
3) Yufkalari ortadan ikiye kesin
4) Yufkanin genis kismina bir miktar (az olmasin!) peynir serpin ve rulo yapin. Hazir olan ruloyu tepsinin ortasina gül seklinde dolayarak yerlestirin
5) Bu islemi yufka ve peynir bitene kadar tekrarlayip tepsiyi doldurun
6) Son olarak böregin üzerine çirpilmis yumurta sürün ve böregi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7) Pisen peynirli böregi istege göre sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder