- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 2 adet kapya biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: dilimlenmis domates
*Pisirmek için: 2 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Oturtma için patatesleri ve patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
4) Isiya dayanikli cam firin kabina önce patatesleri daha sonra da patlicanlari dizin. Üzerine kiymali harci yayin
5) Dilimlenmis domatesle yemeginizi süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
6) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder