Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet havuc
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 2 su bardagi tavuk suyu
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 2 su bardagi tavuk suyu
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam taze nane
Hazirlanisi:
1. Mercimekleri iyice yikayip tencereye alin
2. Üzerine dogranmis patatesi, havucu, sogani, tavuk suyunu, sicak suyu ve tuzu ekledikten sonra kaynamaya birakin
3. Corbayi kisik ateste bütün malzemeler tamamen pisene kadar kaynatin
4. Daha sonra blenderdan geçirin ve ayri bir tavada yagi eritip salcayi ve kiyilmis naneyi içine ekleyin
5. Naneli salcali yagi çorbaya ekleyip karistirin ve çorbayi sicak servis edin
1. Mercimekleri iyice yikayip tencereye alin
2. Üzerine dogranmis patatesi, havucu, sogani, tavuk suyunu, sicak suyu ve tuzu ekledikten sonra kaynamaya birakin
3. Corbayi kisik ateste bütün malzemeler tamamen pisene kadar kaynatin
4. Daha sonra blenderdan geçirin ve ayri bir tavada yagi eritip salcayi ve kiyilmis naneyi içine ekleyin
5. Naneli salcali yagi çorbaya ekleyip karistirin ve çorbayi sicak servis edin
NOT: Corbanin kivami yogun olursa blenderdan geçirdikten sonra üzerine biraz sicak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder