Malzemeler:
- 210 gr un
- 210 gr un
- 240 gr toz seker
- 1,5 yemek kasigi pekmez
- 125 gr ceviz
- 1,5 tatli kasigi tarcin
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1 cay kasigi karbonat
- 3 adet yumurta
- 175 ml aycicekyagi
- 190 gr rendelenmis havuc
Hazirlanisi:
1. Kuru malzemeleri bir kaba aleyin ve üzerine iri kiyilmis cevizleri ekleyin
1. Kuru malzemeleri bir kaba aleyin ve üzerine iri kiyilmis cevizleri ekleyin
2. Yumurtalari ve pekmezle karistirilmis sekeri bir kaba alip mikserle cirpin
3. Üzerine aycicekyagini ekleyip 30 saniye kadar cirpmaya devam edin
4. Havuclari katip karistirin ve en son kuru malzemeleri ilave edip herseyi harmanlayin
5. Elde ettiginiz kek hamurunu yaglanmis ve unlanmis bir kek kalibina aktarip önceden isitilmis 175°C derecemik firinda yaklasik 1 saat kadar pisirin
6. Kürdan testi yaptiktan sonra firindan alip sogumaya birakin ve pudra sekeriyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder