Malzemeler:
- 3 adet patlican
- 3 adet patlican
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 400 gr dana kiyma
- 3 dal taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 400 gr dana kiyma
- 3 dal taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
Sosu icin:
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda veya firinda kizartip bir kenara alin (ben hafif olsun diye üzelerine yag sürüp firinda kizarttim)
2. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 12 esit bezeye bölüp patlicanlarin üzerlerine yayin
3. Rulo yapip bir firin kabina alin ve sosunu hazirlayin
5. Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan kebaplari firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sehriyeli pirinc pilaviyla sicak servis edin
1. Patlicanlari uzun uzun kesip kizgin yagda veya firinda kizartip bir kenara alin (ben hafif olsun diye üzelerine yag sürüp firinda kizarttim)
2. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 12 esit bezeye bölüp patlicanlarin üzerlerine yayin
3. Rulo yapip bir firin kabina alin ve sosunu hazirlayin
5. Sosu için bir kasede sicak suyu, salçayi, tuzu ve karabiberi karistirip kebaplarin üzerlerine gezdirin
6. Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
7. Hazir olan kebaplari firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sehriyeli pirinc pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder