20 Mart 2024 Çarşamba

HG USULÜ MANTI



Malzemeler:
Hamur için:
- 4 adet yumurta
- 400 gram un
- Tuz

İç harcı için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 1/4 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz

Hașlamak için:
- Tuz
- Su

Domates sosu icin:
- 6 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Karabiber
- Tuz

Sarimsakli yogurt icin:
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze cesnisi

Naneli yag icin için:
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi kuru nane

Hazirlanisi:
1. Hamur için unu, yumurtalari ve tuzu bir kaba alip sert bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Elde ettiginiz hamuru strec folyo ile sarip yaklasik 30 dakika oda isisinda dinlendirin
3. O arada ic harcini hazirlayin
4. Ic harci icin sogani rendeleyip bir kaba alin ve üzerine ince dogranmis biberleri ekleyin
5. Baharatlari ve kiymayi katip karistirin ve üzerini örtüp buzdolabina bekletin
6. Domates sos icin domatesleri rendeleyip bir sos tenceresine alin ve kalan malzemeleri ekleyip sos kalinlasana kadar kaynatin
7. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayirip unlanmis tezgahte oklavayla ince acin ve dilediginiz büyüklükte karelere bölüp ortalarina kiymali harctan yerlestirin
8. Mantilari kapatip unlanmis bir tepsiye dizin 
9. Diger bezeyide bu sekilde yaptiktan sonra hazir olan mantilari kaynayan tuzlu suda haslayin 
10. Haslanan mantilari süzüp servis tabaklarina paylastirin ve üzerine sarimsakli yogurt koyun
11. Domates sosundan ekleyip naneli tereyagi gezdirin ve sicak servis edin

NOT: Verdigimiz malzeme listesi 4-6 kisiliktir.

Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder