Malzemeler:
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates
Sosu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi aci/tatli toz biber
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi aci/tatli toz biber
Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
4. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
7. Pisen biber dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sarimsakli yogurt ve tereyagi sosu ile servis edin
1. Biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
4. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
7. Pisen biber dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sarimsakli yogurt ve tereyagi sosu ile servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder