4 Mart 2024 Pazartesi

DEREOTLU POGACA



Malzemeler:
- 100 gr tereyagi
- 50 ml aycicekyagi
- 1 adet yumurta
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 cay kasigi tuz
- 5 gr karbonat
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 1/2 demet dereotu
- 3,5 su bardagi un

Ici icin: peynir (ben Diyarbakir örgü peyniri kullandim)

Üzeri icin: 
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 yemek kasigi kavrulmus susam

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur elde edin
2. Elde ettiginiz hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin
3. Bezeleri cay tabaga büyüklügünde acip ortasina peynir koyun ve kenarlarindan kapatip yagli kagitla kaplanmis tepsiye yerlestirin
4. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 180°C derecelik firina verin
5. Pogacalar nar gibi kizardiginda firindan alip ilik servis edin

Afiyet olsun

1 yorum: