Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursusu
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursusu
- 2 adet salatalik
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Pul biber
- Limon suyu
- Pul biber
- Limon suyu
- Nar eksisi
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçalari ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, salataliklari, nar eksisini ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçalari ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, salataliklari, nar eksisini ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder