Malzemeler:
- 6-8 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
- 6-8 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
Kiymali harci için:
- 500 gr dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 500 gr dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: dilimlenmis domates + biber
Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patatesler halka dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde etleri, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patatesleri dizin ve üzerine etli harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
1. Patatesler halka dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde etleri, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Pisireceginiz bir firin kabina patatesleri dizin ve üzerine etli harci yayin
6. Dilimlenmis domates ve biberlerle yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder